نرم افزار میزبان
نرم افزار میزبان (به انگلیسی: DAW)
مخفف Digital Audio Workstation (به فارسی: فضای کاری صدای دیجیتال) به یک سخت افزار الکترونیکی یا نرم افزار کامپیوتری میگویند که در آن عمل ضبط، ویرایش، میکس، مسترینگ و به طور کلی تولید یک اثر صوتی به صورت دیجیتال انجام میشود (البته در آهنگسازی و تنظیم امروزی تقریبا تمام DAW ها به صورت نرم افزاری استفاده میشوند و Daw های سخت افزاری به دلیل گرانی و سختی کار تقریبا منسوخ شده اند)
امکانات یک DAW از یک نرم افزار تا نرم افزار دیگر متفاوت است. کمپانی های متفاوت آپشن های متفاوتی را برای کارهایی خاص مد نظر دارند. برای مثال یک کمپانی ممکن است تمرکز خود را روی ضبط بگذارد برای همین ابزار های ویرایش بهتری تعبیه خواهد کرد. یک کمپانی دیگر ممکن است روی میکس و مستر تمرکز کند، برای همین آپشن های بیشتر و بهتری در میکسر و روتینگ لاین ها در نظر خواهد گرفت و یک کمپانی شاید بخواهد همه ی اینها را باهم داشته باشد. در مواردی هم تمرکز روی سبک کاری میباشد، مثلا یک نرم افزار خاص ممکن است امکانات خود را برای موزیک الکترونیک و یا اجرای زنده بهینه کند.
به طور خلاصه چیزی که لازم است از نرم افزار های میزبان بدانیم این است که اگر قصد ورود به عرصه ی تهیه و تولید موسیقی و یا اثر صوتی را دارید باید یکی از این نرم افزار ها را تهیه کنید. بعضی از معروف ترین نرم افزار های میزبان شامل اینها هستند :
Ableton Live, Bitwig, Cubase, FL Studio, Logic, Nuendo, Pro Tools, Reaper, Reason, Sonar, Studio One & …
- برای دانلود رایگان نرم افزار های میزبان میتوانید اینجا کلیک کنید.
درباره هومن طلاکیان
مدیر وبسایت "خانه آهنگسازی" / تکنسین صدا و مدرس مبانی موسیقی دیجیتال / آهنگساز، تنظیم کننده، خواننده، ترانه سرا،
نوشته های بیشتر از هومن طلاکیان