آموزش اضافه کردن بانک صدای Kontakt
از آنجایی که در حال خواندن این مقاله هستید فرض را بر این میگذاریم که با پلاگین Kontakt تا حدودی آشنایی دارید و تنها قصد اضافه کردن بانک صدا به آن را دارید. پس مستقیم به سراغ اصل مطلب رفته و آموزش را آغاز میکنیم. اگر با پلاگین Kontakt آشنا نیستید، این مقاله را مطالعه کنید.
به طور کلی در فضای Kontakt، بانک ها (یا همان Library ها) به طور عمده به 2 روش قابل دسترسی هستند. طبق تصویر 1، در منوی بالا و سمت چپ، دو گزینه با نام های Libraries و Files دیده میشوند. اینکه از کدام گزینه استفاده کنیم بستگی به نوع بانک صدای ما دارد. اگر در پوشه ی بانک صدایی که قصد استفاده از آن را داریم، فایلی با پسوند nicnt وجود داشت (مثل تصویر 2)، باید از طریق گزینه Libraries از بانک استفاده کنیم و اگر فایلی با پسوند nicnt در پوشه بانک صدا وجود نداشت (مثل تصویر 3) باید از طریق گزینه Files از بانک صدا استفاده کنیم. در ادامه به صورت کامل، جزئیات این 2 روش را شرح میدهیم.
1. استفاده از گزینه Libraries
همان طور که گفتیم، زمانی از این گزینه استفاده میکنیم که در پوشه ی بانک صدای ما فایلی با پسوند nicnt وجود داشته باشد. پس از آنکه از وجود این فایل مطمئن شدیم، طبق تصویر 4، وارد Kontakt شده و دکمه Manage Libraries را میزنیم (حلقی آبی). پنجره ی جدیدی باز میشود که باید در ستون سمت چپ گزینه ی Libraries را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید. سپس در قسمت سمت راست همان پنجره، دکمه Add Libraries را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. حالا باید آدرس بانک مورد نظرتان را به نرم افزار بدهید (توجه داشه باشید که باید پوشه اصلی بانک صدا را معرفی کنید و نه فایل های داخل آن را) در انتها باید پیغام Library Successfully Registered را مشاهده کنید و سپس Ok را بزنید، نرم افزار را بسته و دوباره باز کنید. حال اگر در منوی بالای Kontakt روی حالت Libraries باشید (حلقه قرمز)، می بینید که بانک صدای مورد نظر به ستون سمت چپ اضافه شده است (کادر سبز رنگ). این کار را باید برای تک تک بانک های خود انجام دهید تا همانند تصویر بالا تعدادشان بیشتر شود.
* نکته: بعضی از ورژن های Kontakt در پوشه نصبشان فایلی با نام Add Library دارند که با اجرای آن می توانید بانک ها را معرفی کنید. در واقع دیگر نیازی نیست که مراحل گفته شده در Manage Libraries را طی کنید (در بعضی ورژن های کرک شده Add Library در خود Kontakt فعال نیست و حتما باید از طریق فایل Add Library سازها را به لیست اضافه کنید)
برای آنکه بانک مورد نظر را که در لیست Libraries ایجاد کردیم انتخاب کنیم و از صدای آن استفاده کنیم، باید روی واژه Instrument که در قسمت پایینی تمام بانک ها وجود دارد (حلقه زرد) کلیک کرده و از لیستی که باز میشود صدای مورد نظر را با دابل کلیک کردن یا کشیدن آن به فضای خالی سمت راست انتخاب کنیم (صداها آیکون پیانو دارند). پس از انتخاب صدا، پنل تنظیمات همان بانک، در فضای خالی سمت راست ظاهر میشود که برای هر بانک، شکل و تنظیمات متفاوتی دارد. بعضی بانک ها تنها یک صدا دارند و بعضی بانک ها بیش از 10 صدا و هر کدام تقسیم بندی مخصوص به خودشان را دارند؛ برای مثال، نمونه ای که در تصویر میبینید (حلقه زرد) مربوط به بانک صدای Strummed Acoustic 2 است که در آن 2 صدا وجود دارد: یکی گیتار 6 سیم و یکی گیتار 12 سیم (2 آیکون پیانو در لیست می بینید)
2. استفاده از گزینه Files
طبق توضیحاتی که در ابتدا دادیم، استفاده از این گزینه برای زمانی است که در پوشه بانک صدای ما فایلی با پسوند nicnt وجود نداشته باشد. طبق تصویر 5، در چنین حالتی باید وارد منوی Files شده (حلقه قرمز) و به صورت دستی وارد آدرس بانک صدای مورد نظر در هارد کامپیوتر شوید (کادر بنفش) و پس از رسیدن به آیکون پیانو در همان پوشه، آن را با دابل کلیک یا کشیدن به فضای خالی سمت راست فعال کنید (کادر نارنجی و حلقه سفید). در این روش نیز همانند روش قبل، پنل تنظیمات بانک صدای ما در قسمت خالی سمت راست ظاهر میشود. در واقعا عملا هیچ تفاوتی میان این دو روش وجود ندارد مگر از لحاظ نحوه دسترسی به بانک ها.
- راه سومی نیز وجود دارد که بسیار ساده است. خارج از فضای Kontakt و در کامپیوترتان، پوشه بانک صدای مورد نظر را پیدا کنید، وارد آن شده و صدای مورد نظر (با آیکون پیانو) را به داخل Kontakt بکشید (اصطلاحا Drag کنید).
قابلیتی مهم به نام Quick-Load !
اگر تعداد بانک های شما زیاد شود، چه بخواهید از طریق Libraries وارد عمل شوید و چه از طریق Files، سرعت عمل شما برای پیدا کردن و انتخاب بانک ها کم خواهد شد. در پلاگین Kontakt قابلیتی جالب و کاربردی به نام Quick-Load وجود دارد که نه تنها سرعت عمل شما را برای انتخاب بانک ها زیاد میکند، بلکه میتوانید تمام بانک ها را (چه Libraries و چه Files) یکجا کرده و به صورت دلخواه پوشه بندی کنید (مثلا: پیانوها، گیتارها، کوبه ای ها، افکت ها و …)
برای استفاده از این قابلیت باید روی فضای خالی سمت راست، کلیک راست کنید تا طبق تصویر 6 پنجره ای جدید باز شود (کادر صورتی) که در بالا و سمت چپ آن نوشته شده: Quick-Load. اگر از قبل چیزی به Quick-Load خود اضافه نکرده باشید، محتوای آن باید خالی از پوشه باشد. حالا فرض کنید میخواهید کل بانکهای گیتار خود را یکجا کنید. باید روی اولین ستون سمت چپ (کادر سرمه ای) کلیک راست کرده و Add new folder را بزنید تا پوشه ای جدید ساخته شود و سپس نامی دلخواه برایش تایپ کنید (مثلا: Guitars). این کار را برای گروه های دیگر نیز انجام دهید (مثلا ما 10 گروه را طبق تصویر ایجاد کردیم). بعد از آنکه پوشه های دلخواه را ساختید فقط کافیست به بانک های مورد نظر رجوع کرده (فرقی نمیکند Libraries باشد یا Files) و سپس صداهای آن را به داخل پوشه های مربوطه که ساخته اید بکشید (صداها همان هایی هستند که آیکون پیانو دارند) همچنین میتوانید برای پوشه های خود، پوشه های فرعی درست کنید (مثلا بعد از آنکه پوشه گیتار را انتخاب کردید روی ستون دومی در پنجره Quick-Load مجددا کلیک راست کرده و پوشه های فرعی شامل: گیتار الکتریک، گیتار آکوستیک، گیتار اسپانیش و … بسازید و در نهایت در پوشه ی مورد نظر، صدا را وارد کنید). همان طور که در تصویر میبینید، ما یک صدای گیتار الکتریک با نام Evolution Strawberry را در پوشه ای با نام Guitar Elec و پوشه فرعی با نام Orange Tree Strawberry (نام شرکت سازنده) که خودمان آنها را ساختیم وارد کرده ایم (حلقه های سفید). در واقع از این به بعد و پس از پوشه بندی تمام صداهایمان، دیگر به Libraries و Files رجوع نمیکنیم و تنها با یک کلیک راست، مستقیما از طریق Quick-Load به راحتی بانک صدای مورد نظرمان را از پوشه ی مربوطه پیدا میکنیم.
امیدواریم که این مقاله راهنمای مفید و خوبی برای شما بوده باشد. در صورت داشتن هر گونه نظر در اینباره، در قسمت دیدگاه ها، ما و مخاطبین عزیز را بهره مند سازید.
- برای دانلود آخرین ورژن پلاگین Kontakt اینجا کلیک کنید.
درباره هومن طلاکیان
مدیر وبسایت "خانه آهنگسازی" / تکنسین صدا و مدرس مبانی موسیقی دیجیتال / آهنگساز، تنظیم کننده، خواننده، ترانه سرا،
نوشته های بیشتر از هومن طلاکیان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.